maandag 23 juli 2012

X van eXamen




Dinsdag 10 juli was (alweer) een bijzondere dag: om 9 uur arriveerden de eerste vier vrouwen bij Jasmijn.  En deze keer niet om te oefenen, maar om examen te doen. Na hen volgenden nog 11 kandidaten, totaal 15 dus. Alda en ik hadden een echt Van Hulley-examen samengesteld, met allemaal dezelfde examen-stof (ja, leuk woord in dit verband…), waarin geknipt, gezigzagd, gestikt en gezoomd moest worden. Supergeconcentreerd was iedereen, er werd beduidend minder gelachen en gepraat dan normaal….


Op donderdagavond hebben we alle examenstukken klaargelegd voor onze niet-bevooroordeelde examencommissaris Lies van der Meer van Mamamini. Zij is zelf ontwerpster, heeft een eigen atelier gehad en is momenteel hoofd van de textiel bij Mamamini in Groningen. Zeer nauwkeurig heeft zij de stukken van commentaar voorzien, waarna we opgelucht konden constateren dat 13 van de 15 de test goed hadden doorstaan…





En dus was het vorige week dinsdag feest op mijn kantoor aan de Hoge der A: de diploma-uitreiking! In het gezelschap van dochters, vrienden en Alice Thijs, directeur van Jasmijn, die voor iedereen een roos had meegenomen, konden de geslaagden om de beurt aan tafel plaatsnemen en hun certificaat ondertekenen.

Wauw: alweer een stap verder, want hoewel zo’n briefje vaak het eind betekent, markeert het hier vooral het begin. Het begin van hopelijk een steeds groter wordende groep vrouwen op weg naar zelfstandigheid. Want een Van Hulley wil uiteindelijk iedereen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten